2016 Eylül Ayı Meclis Toplantısı

Polonya’nın Değerli Oda Başkanları

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım,

Ekonomi Bakanımızın Değerli Başdanışmanı

Ekonomi Bakanlığımızın Değerli Bürokratları, Sayın Varşova Ticaret Başmüşavirim,

Değerli Katılımcılar, Basınımızın Kıymetli Temsilcileri

Ege Bölgesi Sanayi Odası Heyetimiz adına, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında Odamızı, İzmirimizi, ülkemizi tanıtmak, ikili ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla yapmış olduğumuz ziyaretlerimizin bir yenisinde Varşova’da olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Göstermiş olduğunuz nazik ev sahipliğiniz, sıcak dostluğunuz için çok teşekkür ediyorum.

1954 yılından bu yana Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) olarak, Türkiye’nin ilk ve tek bölge sanayi odası kimliğimiz ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün toplam 64 sektörden yaklaşık 4.500 üyeye hizmet vermekteyiz.

4 yılda bir seçimlerin yapıldığı Odamızda, 130 meclis üyesi ile birlikte, İzmir’in ve Türkiye’nin menfaatlerini gözeterek sanayileşme faaliyetlerini sürdürmekteyiz.

Odamız, “Hizmetleriyle  sanayinin  global ölçekte üretim ve markalaşmasında ilk çözüm ortağı ve Türkiye’nin öncü sanayi odası olmak”  vizyonu doğrultusunda; İzmir’de 10 OSB’nin ve Ege Serbest Bölgesi’nin kurucu ortaklarından biri olup, sürdürülebilir sanayinin gelişimi adına önemli katkılar sunmaktadır.

Bölgedeki ve ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları ile iletişimimizin üst seviyede olması; etkin pozisyonlarda temsil imkânımızın bulunması, Hükümet ve Bakanlıklar nezdinde yapmış olduğumuz girişimlerde sonuca ulaşma başarısı Odamızı öncü bir kurum olarak öne çıkartmaktadır.

Bu bağlamda heyetimize katılımlarıyla bizlere güç veren Sn. Ekonomi Bakanlığı baş yardımcımıza, İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza ve Ege İhracatçı Birliklerinin değerli başkanına teşekkürlerimi iletiyorum.

Üyelerimizin sosyal sorumluluk konusundaki farkındalığını hayata geçirmek amacıyla kurduğumuz Vakfımız ile de, öncelikli olarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi manevi destek sağlamaktayız.

Bugün 70 personeli ile Türkiye’nin en köklü sanayi odalarından biri olan Ege Bölgesi Sanayi Odası, Avrupa’daki Odaların verdiği 5 yıldızlı hizmeti sağlıyor anlamına gelen Akredite Odalar arasında yer almaktadır. Yürüttüğü Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile üyelerine yönelik hizmet kalitesini sürekli artırmayı hedeflemektedir.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; gerek yurtiçinde gerekse yurtdışı düzeyinde yatırımcıları İzmir’e çekebilmek adına, devlet destekleri ve mevzuatların kolaylaştırılması için girişimlerimizi her dönemde sürdürmekteyiz.

Dünyanın birçok bölgesinden gelen yabancı heyetleri Odamızda misafir ederek, İzmir’i ve yatırım imkanlarını anlatıyoruz.

Bugün olduğu gibi yurtdışına giderek İzmir’i tanıtmayı ve üyelerimizi sektör temsilcileri ile buluşturmaya gayret ediyoruz.

Sizleri de Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’de ve Odamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız. Güzel İzmirimizi kendi gözlerinizle görmenizi, lezzetli yemeklerimizden tatmanızı, insanın ruhunu dinlendiren mekanlarımızda gezmenizi, şifalı sularımızda yüzmenizi ve tabi ki yapacağımız iş birliktelikleri ile bizleri onurlandırmanızı çok isteriz.

3 günlük programımızın önemli işbirliklerine vesile olmasını gönülden diliyor, hepinize tekrar saygılar sunuyorum.

Salih ESEN

EBSO Meclis Başkanı