YORGANCILAR: “HAYALİM, 81 İLİMİZDE GERİ DÖNÜŞÜM OSB’LERİNİN KURULMASI”

31.03.2022, Perşembe

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi” kapsamındaki “Sanayinin Yeşil Dönüşümü” Oturumu’na katıldı.

Yorgancılar burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Dünyamız, yeşil ve dijital dönüşüm olarak kapsamlı bir ikiz dönüşüm içerisinde. Sanayicimizin Sanayi 4.0’a entegrasyonuna rehberlik edebilmek adına EBSO olarak bir kitap hazırladık, oluşan yüksek ilgiyle ikinci baskıyı yaptık ve ‘Uyum sağlayamayan kaybedecek’ dedik.

Benzer şekilde sanayinin yeşil dönüşümüne rehberlik edebilmek adına Yeşil Sanayi Rehberi’ni hazırladık. Kapağında da ‘Uyum sağlayamayan ihracat yapamayacak’ dedik.

Çünkü sanayiciler olarak yeşil dönüşümü gerçekleştiremediğimiz takdirde tarife dışı engellemelerle AB’ye ihracatta maliyetlerin daha yukarı çıktığını, ihracat yapılamaz hale gelindiği göreceğiz.

Son birkaç yıldır özellikle açıklanan tüm uluslararası raporlamalarda, gezegenimiz için haklı bir seferberlik çağrısı hakim. Bugün geldiğimiz noktada iklim değişikliğinin yaratacağı riskler, dijitalleşmenin yaratacağı risklerin de önüne geçti.

EBSO olarak sürdürülebilir üretim dolayısıyla sürdürülebilir bir ekonomi ve çevre ilişkisi adına geri dönüşüm projelerini önemsiyoruz.Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulması konusunda uzun süredir çalışmalar yürütmekteyiz.

Hayalim, 81 İlimizde Geri Dönüşüm OSB’lerinin kurulmasıdır, o zaman atıkları kaynağında bertaraf imkanımız olduğunda kazanımımız tartışmasız çok yüksek olacaktır.”

Yayınlar