DEPREM KONUTLARININ KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25.11.2022, Cuma

30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen ve 117 vatandaşın ölümüne, binlerce kişinin ise evlerini kaybetmesine yol açan depremin ardından İzmir Odaları ve iş dünyası örgütleri tarafından düzenlenen ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyası kapsamında tamamlanan deprem konutlarının kura çekimi gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği ile İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği'nin katılımıyla yürütülen proje kapsamında TOKİ ile ortak yürütülen çalışma sonucu sağlanan 84 konut için ilk kurayı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger çekti.

Törende İzmir iş dünyası adına konuşmayı İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Işınsu Kestelli yaptı. Kestelli, “Düzce’de geçtiğimiz günlerde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem, yerinde kentsel dönüşümün hem canı, hem de malı koruduğunu gösterdi. İzmir olarak 30 Ekim 2020’de yaşadığımız ve 117 canımızı kaybettiğimiz depremin üzerinden iki yıl geçti. Acımız hala taze, canımız hala çok yanıyor. ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyamızın hedefi, can kaybına uğrayanların ailelerini en kısa sürede güvenle yaşayacakları birer sıcak yuvaya kavuşturmaktı. İzmir sivil toplumu bu çabaya canı gönülden destek verdi. Kampanyada hedef rakama kısa sürede ulaştık” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise “Depremin ardından İzmir başta olmak üzere tüm ülkemiz yaralarımızı sarmak için seferber oldu ve kenetlendik. Hemen ardından iş dünyamız ‘ne yapabiliriz’ diye bize geldiler. Bugün icra ettiğimiz kura çekimi, o günkü dayanışma ruhundan ortaya çıktı. Giden camlarımızı yerine getiremeyiz, Ama en azından geride kalanların bir evlerinin olması noktasında bir gayretin içine girildi ve bu gayretin sonucunda bugünkü tablo ortaya çıktı” ifadesini kullandı.

Yayınlar