SEÇİM YETKİ BELGESİ HAKKINDA

17.08.2022, Çarşamba

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 16.08.2022 tarih ve E-34221550-045.02-8170 sayılı yazısında;Seçim yetki belgesine ilişkin açıklaması aşağıya çıkarılmıştır.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,

•    1.1 Seçim Yetki Belgesi
    • 1.1.1 Belge talebi fiziki ortamda ıslak imzalı dilekçe ile alınacaktır.
    • 1.1.2 Online başvuru olmayacaktır.
    • 1.1.3 Belge Sadece fiziki ortamda ıslak imzalı olarak düzenlenecek ve teslim edilecektir.
    • 1.1.4 Belge e-imzalı düzenlenmeyecektir.
    • 1.1.5 Belge ücretsiz (harç ve hizmet) olacaktır. HTS (Harç Takip Sistemi) kaydı olmayacaktır.
    • 1.1.6 Belge üzerinde karekod bulunacaktır. Karekod ile belge içeriğine erişim sağlanabilecektir.
    • 1.1.7 Belge, sınırsız (münferit ve müşterek) yetkililer için düzenlenebilecektir. Sınırlı yetkililer için düzenlenmeyecektir.
    • 1.1.8 Belge üzerinde hangi oda seçimi için düzenlendiği bilgisi ile seçim tarihi bilgisi yer alacaktır.
    • 1.1.9 Seçmenin seçim tarihi itibarıyla en az iki yıldır odaya kayıtlı olduğuna ilişkin kontrol manuel olarak belgeyi düzenleyen ticaret sicili müdürlüğü personelince yapılacaktır.
    • 1.1.10 Yetki süresi biten temsilciler, yetki belgesi düzenlenecek kişiler listesinde yer almayacaktır.
    • 1.1.11 Şubeler için düzenlenecek belgelerde şubenin sınırsız yetkililileri ile birlikte, merkezin sınırsız yetkilileri de yetki belgesi düzenlenecek kişiler listesinde yer alacaktır.
    • 1.1.12 Müşterek temsilciler için verilecek belgelerde müşterek listesi  “Açıklama”  bölümünde yer alacaktır.
    • 1.1.13 Belgelerin fiziki (yazıcı) çıktıları için isteğe bağlı olarak hologramlı kağıt kullanılabilecektir.

Yayınlar