KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK HK.

23.01.2023, Pazartesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda;

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in, 14.01.2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazetede yayımlandığı ifade edilmektedir.

Değişiklik bünyesinde yetki belgesi türleri, yetki belgesi almanın veya yenilemenin genel ve özel şartları, taşıtlara ilişkin konular, şoförlerde aranan yaş limiti, yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri, ücret tarifeleri, zaman tarifeleri ve belge ücretleri gibi alanlarda güncelleme ve eklemeler yapıldığı belirtilmektedir.

Değişikliklerin kıyaslamalı olarak işlendiği tablo, Bakanlık duyurusu ve Yönetmelik metnini bilgilerinize sunarım.

Ekler:

1-) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yazısı, Tablo, Bakanlık duyurusu ve Yönetmelik metni (71 sayfa)

Yayınlar