PETKİM’DEN YORGANCILAR’A “YILIN İŞ DÜNYASI BAŞKANI” ÖDÜLÜ

03 Nisan 2012

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Petkim tarafından “Yılın İş Dünyası Başkanı Ödülü”ne layık görüldü.

Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Petkim, başta Star Rafinerisi olmak üzere İzmir ve Ege sanayisine verdiği büyük destek, iş dünyası lideri olarak ülkenin kalkınmasına ve halkın refahına yaptığı katkılar nedeniyle EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar’a “Yılın İş Dünyası Başkanı Ödülü”nü verdi. Yorgancılar’ın Ödülü, Petkim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev ile SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz tarafından takdim edildi.

Yorgancılar, Petkim’in Türkiye ekonomisi için vazgeçilmezliğine işaret ederken, Türkiye ve Azerbaycan için temeli yıllar önce atılan “iki devlet, bir millet, tek yürek” bugün meyvelerini veriyor. Aliağa’da 5 milyar dolarlık projeyle Türkiye’nin bir noktasına en büyük yatırım niteliği taşıyan Star Rafinerisi’nin bir benzeri de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kuruluyor. Azerbaycan gazını Avrupa’ya ulaştıracak yeni doğalgaz projesinde yıllık 17 milyar metreküplük doğalgazın 6-7 milyar metreküpü Türkiye’de kalacak. Bu yatırımlardan iki ülke yararlanacak. Sanayicilerimize önemli görevler düşüyor. El birliğiyle çalışmak için hazırız” dedi.