Fikri Mülkiyet Haklarında Etkin Koruma, Yeni Yatırımlara Can Suyu Olacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’yi yatırım üssü yapmanın yolunun fikri mülkiyet haklarını korumaktan geçtiğini söyledi. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 53’ünün İzmir’de olduğunu belirten Yorgancılar,  ekonomik kalkınma, yatırım ve istihdamı artırmak için adil bir rekabet ortamının oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Yorgancılar, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde yaptığı açıklamada Türkiye’de son yıllarda fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında ilerleme sağlandığını,  Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı tarafından geçtiğimiz aylarda yayımlanan Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu’nda, Türkiye’nin bu alandaki başarısının vurgulandığını dile getirdi. Türkiye’nin bu ilerlemeyi sürdürebilmesinin yatırımlar açısından kritik olduğunu vurgulayan Yorgancılar, Fikri Mülkiyet alanındaki her türlü ihlale karşı etkin mücadelenin şart olduğuna ve bu ihlalleri kolaylaştırıcı her türlü düzenlemeden de kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Yorgancılar sözlerini şöyle sürdürdü: “Küresel ekonomide üretimin doğuya kaydığı bir süreçte, Türkiye’yi yeni yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bunun yollarından biri de, Fikri Mülkiyet Haklarının etkin korunması, böylelikle ülkemize marka ve patent yatırımlarının yapılması ile mümkün olacaktır. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında fikri mülkiyet haklarında etkin koruma, yeni yatırımlara can suyu anlamına gelmektedir. Bu da, ülkemiz ekonomisinin büyümesinde çok önemli kritik bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vesile ile tüm yatırımcı ve marka/patent hak sahiplerinin 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutlar, ülkemizin bu haklara en üst düzeyde sahip çıkmasını temenni ederiz.”