Ekmeğimize sağlık


Ekmeğimize sağlık

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tüm tedbirlerine rağmen halen açıkta ve hijyenik olmayan koşullarda ekmek satıldığına dikkat çeken Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Toprak Mahsulleri Ofisi ile birlikte tüketiciyi bilinçlendirme konusunda Mayıs ayında halka açık bir seminer düzenleyeceklerini söyledi. Temel gıda maddesi olan ekmeğin hijyenik şartlarda ve sağlığa zararlı katkı maddeleri kullanılmadan üretilmesi ve satılması gerektiğine dikkat çeken EBSO Başkanı Yorgancılar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Buğday Unu Tebliği” ni yeniden düzenlediğini “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” nde değişiklik yaparak başta ekmeğin ekmeklik buğday unu veya tam buğday unlarından yapılır hale getirilme çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı. Yorgancılar “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmeğin hijyenik olmayan yerlerde satışı yasaklanmıştır. Ekmeğe satış sırasında tüketicinin dokunması engellenmiştir. Ekmeğin, hijyen konusunda bilgili ve eğitimli personel tarafından taşınması, muhafaza edilmesi ve satışa sunulması sağlanmıştır. Bu nedenle ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personeller Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile müştereken düzenlenen hijyen eğitimine tabi tutulmuşlardır. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir” dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak bu güne kadar üstlerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini hatırlatan Yorgancılar, “Odamıza üye fırıncılarımız bütün şartları titizlikle yerine getirmektedir. Ancak yaygın olarak pazar yerlerinde, köşe başlarında, manavlarda ve cami önlerinde nerede üretildiği ve nerelerden geldiği belli olmayan ekmekler satılmaya devam etmektedir. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olmak üzere, yetkililerin insan sağlığını tehdit eden ve mevzuata da uygun olmayan bu tür satışları engellemelerini en kısa sürede umuyor ve bekliyoruz” diye konuştu.
 
 

Şifremi hatırlat


Lütfen mail adresinizi veya firma sicil numarasını giriniz.

Not: spam maillerinizide kontrol ediniz.