MERKEZİ KAYIT KURULUŞU HK.

04.09.2020, Cuma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

Türk Ticaret Kanunu’nun 1527’inci maddesi uyarınca anonim şirketlerin genel kurul toplantıları ve limited şirketlerin ortaklar kurulu toplantıları elektronik ortamda Elektronik Genel Kurul Sistemi ( e-GKS ) üzerinden yapılabildiği, pay sahipleri ve/veya temsilcilerinin, toplantılara fiziken gitmelerine gerek kalmaksızın e-GKS’den elektronik imzaları veya mobil imzaları ile istedikleri yerden katılabildiği, toplantı salonundan yapılan canlı yayını izleyip, görüş ve oylarını iletebildiği, 30.10.2012-31.07.2020 tarihleri arasında e-GKS de 3.305 adet genel kurul toplantısının yapıldığı ve toplantılara 134.159 kişi e-GKS’den katılım sağladığı bildirilmiştir.

Ticaret Bakanlığı tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında şirket sözleşmelerinde hüküm bulunmasa dahi, şirketlerin elektronik ortamda genel kurul veya yönetim/müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirebilmelerine olanak sağlanmıştır. Bu bağlamda şirket sözleşmelerinde hüküm bulunmasa bile genel kurul/ortaklar kurulu toplantılarını henüz yapamamış tüm şirketlerin genel kurul toplantılarını Ticaret Bakanlığının verdiği yetkiye istinaden hukuken geçerli olarak e-GKS’den yapılabileceği bildirilmiştir.

Gereği hususunda bilgilerinizi önemle rica ederim.

Diğerleri