ÇEVRE ÇALIŞMA GRUBUMUZ TARAFINDAN, SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

07.04.2021, Çarşamba

12.07.2019 tarih ve 308219 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği ile hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen bir sıfır atık yönetim sisteminin kurulması amaçlanmaktadır.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir Türkiye bırakılmasında, sanayi işletmelerinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması ve atıkların geri dönüşümünün sağlanması büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda, Odamız ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde, Sıfır Atık Yönetmeliği’nin sanayi işletmelerinde uygulanması,  sistem kurulumu ve belge başvurusu hakkında üyelerimize yönelik olarak “Sıfır Atık Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenmiştir.

Söz konusu toplantıda, Çevre Çalışma Grubu Başkanı ve Meclis Üyesi Sn. Erdoğan ÇİÇEKÇİ’nin koordinatörlüğü ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Uzmanları Çevre Mühendisi Sn. Leman EROL ve Çevre Mühendisi Sn. Bahadır OĞUZ’un sunumlarıyla gerçekleştirilmiş ve üyelerimiz sorularını sorma imkanı bulmuştur.

Toplantıda paylaşılan sunuma ulaşmak için tıklayınız.