YORGANCILAR'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

13.07.2018, Cuma

Yorgancılar'dan 15 Temmuz Mesajı

Hain darbe girişiminin üzerinden geçen iki yılda, partiler üstü bir kavram olan demokrasi için, ülkemizin maddi ve manevi kayıplarının telafisi için milleti ile kurumları ile nasıl birlikte hareket edilmesi gerektiğini tüm dünyaya çok açık gösterdik.

Halkımızın darbe karşısındaki kudretli Türk milleti sıfatına yakışır bir şekilde özveri ve direnci alkışın en büyüğünü hak etmektedir.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak bizler de, gerek ülkemize gelen heyetlere gerekse bireysel veya kurumsal yurtdışı ziyaretlerimizde ülkemiz üzerinde oluşturulan algının düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Ülkemizin gücünü ve potansiyelini rakamlarla somut olarak ifade ettik. Çünkü, bu ülke bizim.

Büyük acılar ve büyük kayıplar yaşadık. İnanılmaz kısa bir sürede toparladık. Ancak,bundan sonraki süreçte; benzer girişimlere fırsat vermemek adına amansız mücadele hız kesmeden devam etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlılığı takdire şayandır.

Güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü, milli irade ve güçlü bir Türkiye için el ele vermekten başka bir şansımız yoktur.

15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Ender YORGANCILAR
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı