ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİKLERİNE TÜM BİRİKİMİMİZLE HAZIRIZ

03.05.2018, Perşembe

Üniversite-sanayi işbirliklerine

tüm birikimimizle hazırız

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Bölgenin ve ülkenin öncü yüksek öğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi’nin üretim sektörleriyle işbirliklerine büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, yeni dönemde bu hedefe dönük önemli adımlar atacaklarının altını çizdi.

Bölgesindeki sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetimini ziyaret eden Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin bölgenin önceliklerini bilen, ürettiği bilgiyi üretim sektörlerinin kullanımına sunmaya hazır güçlü bir akademik yapıya sahip olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Budak “Üniversitede oluşan bilimsel birikimi topluma aktarmak yeni dönemde en önemli hedeflerimiz arasında. Bu aktarımda önceliklerimiz arasında sanayiciler ve KOBİ’ler var. Ülkemizin ekonomik açıdan refaha ulaşmasının yollarından biri olan üniversite-sanayi işbirlikleri için üniversite olarak bütün birikimimizle hazırız. Bu amaçla karşılıklı görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’ye örnek

Türkiye’nin ekonomide sıçrama yapabilmesi için katma değeri yüksek üretim ve ihracatın gerçekleştirilmesinin ancak üniversite ve sanayi işbirliğiyle mümkün olabileceğine vurgu yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Ege Üniversitesi’nin 1986 yılında ÜSİGEM ile başlayan ve bugün ÜSKK ile devam eden işbirliğinin Türkiye’ye örnek oluşturduğunu ifade etti. Yorgancılar, “Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın üniversite-sanayi işbirlikleri konusunda gösterdiği bu olumlu yaklaşımı çok önemsiyoruz. Bir sanayici olarak Ege Üniversitesi Rektörü’nün bizimle aynı yönde düşündüğünü görmekten mutlu oldum. EBSO yönetimi olarak, Ege Üniversitesi ile işbirlikleri konusunda yoğun bir çalışma dönemine gireceğiz. Yaptıkları bilimsel çalışmaların ürüne dönüşebileceğini düşünen akademisyenlerle sanayicileri buluşturmayı ve hızlı bir şekilde sonuçlar almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ender Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın bölge üniversiteleriyle oluşturduğu Üniversite ve Sanayi Koordinasyon Kurulu, üniversite öğrencilerinin iş yaşamına hazırlanmaları amacıyla Ege Üniversitesi ile birlikte yürütülen Teknoloji Transfer Ofisi, EBIC-Ege projelerindeki işbirliklerinin yanı sıra, Sanayi 4.0 kapsamındaki Eğitim 4.0 ile Akıllı Bakım konularındaki ortak çalışmaları da gündeme getirdi.