SANAYİ BÖLGELERİ MENEMEN İÇİN AVANTAJ

11.04.2019, Perşembe

Sanayi bölgeleri Menemen için avantaj

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayi bölgeleri ve ulaşım imkanlarının Menemen için büyük avantaj teşkil ettiğini söyledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Menemen’in yeni seçilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İzban’ın Menemen’den geçmesinin ilçenin ulaşımı ve çevresindeki yerleşim yerleriyle bağlantıları açısından büyük önem taşıdığını belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Buranın bir avantajı da organize sanayi bölgeleri. Hem ağırlıklı olarak deri sanayicilerinin faaliyet gösterdiği İzmir Serbest Bölgesi hem de Menemen Plastik İhtisas OSB, iş imkanlarını artırıyor. İnsanların yaşadığı yerde çalışmasını sağlıyor. En eski meslek olan testi ile topraktan mutfak ve süs eşyalarının yapımının da bir küçük sanayi sitesi veya organize sanayi bölgesi çatısı altında toplanması, satışın dışında insanların hafta sonlarını değerlendirebilecekleri merkeze dönüştürülerek ürettiklerini çağdaş bir ortamda tüketicilere ulaştırabilecekleri hale getirilmesi gerekiyor. Demiryolu hattının Aliağa, Bergama hatta Çandarlı’ya uzatılması Menemen’in cazibesini daha da artıracaktır” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da, ilçenin gelişime açık yapısına dikkat çekti. Menemen’e yatırım yapılması, istihdam imkanlarının artırılması gerektiğini belirten Aksoy, kültür ve sanat aktiviteleriyle de sosyal yaşamın desteklenmesini savundu. Serdar Aksoy, sanayinin yanı sıra yöreye özgü el sanatlarının geliştirilmesi amacıyla Doğa Köy bölgesinde Testi Köy projesi bulunduğunu hatırlatırken, “Burada hem üretim yapılması hem de köyde yaşayan kadınların istihdamının sağlanmasını hedefliyoruz. Butik nitelikteki Testi Köy projesi gerçekleştiğinde o bölge bir çekim merkezi haline gelecek. Ayrıca kent merkezindeki otobüs garajını da başka yere taşıyıp, boşalan yeri de tekstil ve mandıra işletmeleriyle birlikte rekreasyon alanı haline getirerek böylelikle aynı zamanda yeni bir ekonomik aktivite merkezi kazandırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.