KOCAOĞLU ZİYARETİNİN GÜNDEMİ YATIRIMLAR

07.05.2018, Pazartesi

Kocaoğlu ziyaretinin gündemi yatırımlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2018 yılı tamamlandığında gerçekleştirdikleri yatırım tutarının 16 milyar lirayı bulacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı, kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akıl akıldan üstündür

İzmir'in son 14 yılda yakaladığı ivmeyi, odaların iş birliğiyle daha da yükseğe taşıyacaklarına inandığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “İzmir olarak 80 vilayetin arasından geleceğe daha güvenle bakıyoruz. 14 sene evvel başlattığımız yatırım hamlesiyle kentimiz artık bambaşka bir konumda. 14 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırım miktarı, merkezi hükümetin yaptığı yatırımlardan daha fazla. 2018 yılı tamamlandığında ise yatırım tutarımız 16 milyar lira olacak. Bu rakamın içerisinde alt yapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden fuara kadar sadece yatırım var” dedi.

İş dünyasının yoğun katılımda bulunduğu İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu çalışmalarına da değinen Aziz Kocoğlu, bu modelin Türkiye’de başka bir örneği olmadığına dikkat çekerek, “Bizde hiçbir zaman 'ben yaptım, oldu' mantığı geçerli değildir. Akıl akıldan her zaman üstündür” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “14 yıl boyunca her zaman biz sanayicilerin yanında oldunuz. İzmir’e ilişkin projelerde aynı bakışa sahibiz” dedi.  Yorgancılar ayrıca, EBSO Yönetim Kurulu Üyelerini de Kocaoğlu ile tanıştırarak özellikle organize sanayi bölgelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren konularının ilk ağızdan aktarılmasını sağladı, çözüm sözü aldı.