İZMİR YATIRIM İÇİN GÜVENLİ KENT

07.05.2018, Pazartesi

İzmir yatırım için güvenli kent

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Üyelerinin İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı ziyaretinde yatırımcıların güvenli ülkeleri ve kentleri tercih ettiği vurgulanırken, İzmir’deki huzur ve güven ortamına dikkat çekildi.

Seçim süreçlerini tamamlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Üyeleri, kurumsal işbirliği kapsamında İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı makamında ziyaret etti. Emniyet teşkilatı olarak Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de güvenlik alanında çok başarılı çalışmalara imza attıklarını vurgulayan İzmir Emniyet Müdürü Aşkın,  hırsızlık, trafik kazası, alkol ve uyuşturucu olaylarını yok denecek kadar azalttıklarını, terör örgütlerine karşı etkili operasyonlarla elebaşılarını yakaladıklarını bildirdi. İzmir'de 155 polis imdat hattına gelen ihbarların doğruluk oranının Türkiye’de birinci olduğunu belirten Hüseyin Aşkın,  katkılarından dolayı İzmirlilere de teşekkür etti. Aşkın, turistik yörelerde de asayişin tam olduğunu, kayıtların tutulmaya başlandığı 1951 yılından bu yana kente gelen yabancılara karşı hiçbir terör eyleminin gerçekleşmediğini de ifade etti.

Türkiye'de güvenlik ve istikrar ortamı oldukça yatırımların da katlanarak süreceğini belirten Aşkın şunları söyledi:

“Güvenliği olmayan, her gün bombaların patladığı bir ülkede kimse yatırımını tehlikeye atmak istemez. Çünkü güvenliğin olmadığı yerde ne insanlar yaşar ne yatırım yapılır ne de ticaret gelişir. Emniyet teşkilatı olarak güvenlik ve ekonomi arasındaki sıkı ilişkinin farkındayız. Şehrimiz daha güvenli oldukça ve istikrar devam ettikçe refah seviyesi de artacaktır.”

Emniyet teşkilatına teşekkür

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, Aşkın’ın şahsında İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Bizler huzur ve güven içinde yaşıyor ve çalışıyorsak, yatırım ve ticaretimiz gelişiyorsa, suçlular, teröristler yakalanıyorsa, bu emniyet teşkilatımızın başarısıdır. Emniyet teşkilatımıza geçmişte olduğu gibi katkılarımız da sürecek” dedi.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise, sanayicilerin her istihdamda İzmir’in yaşanabilir kent olmasına katkı sağladığını vurgularken, “İzmir hem güzel hem de güvenli bir kent. Emniyet teşkilatımızın özverili çalışmaları bizler tarafından da biliniyor, hissediliyor” diye konuştu.