İZMİR İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

12.06.2018, Salı

İzmir için güçbirliği

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile güçbirliği yaparak İzmir’in ekonomide hak ettiği yere gelmesini sağlayacak projeleri ön plana çıkarmak için görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz ile İTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni dönem için başarı dileklerini iletti. Oldukça samimi bir atmosferde geçen ziyarette konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, kendilerinin de seçim süreçlerinin tamamlanmasından sonra ilk ziyareti İTB’ye yaptıklarını hatırlattı. Ender Yorgancılar, kurumlar arası sinerji ve işbirliğine oldukça önem verdiklerini dile getirerek, “EBSO, İTB ve İZTO Başkanları olarak İzmir’in ekonomide hak ettiği yere gelmesini sağlayacak projeleri ön plana çıkarmak için görüş birliğine vardık. İlk adımı Tarım OSB ile attık. Organize sanayi bölgelerinin kuruluşu İzmir’de EBSO’nun görevi olmasına rağmen İTB’nin ve İZTO’nun desteğinden eminiz. İzmir için daha iyi işleri birlikte yapacağız. Hatta üniversitelerimiz de bu işin içinde olmalı” dedi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli de, “Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ‘Biz’ demeyi öğrenmeliyiz, başka türlü başarı gelmez” diyerek ortak çalışmanın önemine işaret etti.

İzmir için el ele vereceklerini belirten Işınsu Kestelli, “Yeni dönem, hepimiz için yeni hedefler, İzmir adına daha çok çalışmak, üretmek demek. Bu alanda her türlü işbirliğine açığız. El ele verip daha çok ve daha iyi şeyler yapmalıyız. Elimizden gelen her türlü çaba göstermeli, gerekirse fedakarlık yapmalıyız. Böylelikle güzel işlere imza atarız. Üretim ekonomisinin önünü açmamız, Ar-Ge ve inovasyonda daha hızlı yol almamız, Sanayi 4.0 ve Tarım 4.0’a büyük bir hızla adapte olmamız gerekiyor. Desteğimiz sizinle” diye konuştu.

Ortak toplantıda buluşacaklar

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, görev yaptıkları kurumlarda siyasi beklentilerden uzak olarak İzmir’e faydalı olmayı hedeflediklerini ifade etti. İzmir’e her kurumun kendi misyonu açısından baktığını, ancak bunların bir bütün oluşturduğunu söyleyen Esen, “El ele, güçbirliği içinde olmalıyız. Geçmişten bu yana hayalim, odalarımızın ortak meclis toplantısında buluşması, üyelerimizin birbirleriyle kaynaşmasıdır. Yönetim Kurulu Başkanlarımızın da bu toplantılarda ortak konulara işaret etmesi, kentimiz açısından büyük ses getirir. Bu konuda da öncülük İzmir’e yakışır” diye konuştu.

İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz de, Esen’in ortak toplantı önerisine destek verirken, “Kurumlar olarak İzmir ile ilgili ayrı ayrı dosyalar vermek yerine ortak imza koyduğumuz projeler, Ankara’da karşılığını buluyor ve ‘İzmir bunu istiyor’ diye algılanıyor” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, yılda bir ortak meclis toplantısı yapılmasına ilişkin teklifin İzmir Ticaret Odası ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne de götürülmesi kararlaştırıldı. Toplantı süreci ve gündem belirlemeye ilişkin görüşmeler sürdürülecek.