EBSO’DAN BORNOVA’YA ŞUBE

11.04.2019, Perşembe

EBSO’dan Bornova’ya şube

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Yorgancılar ile İduğ, Bornova’ya EBSO’nun bir şubesinin açılması için çalışma başlatma kararı aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. Yorgancılar, İduğ’un Bornova Belediye Başkanı seçilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mustafa İduğ’un Ege Otomotivciler Derneği (EGOD) Başkanlığı zamanında yaptığı çalışmalarla fark yarattığını söyleyen Yorgancılar, “Çünkü hep işe konsantre oldular. Bornovalılar, fark yaratan bir belediyeciliği görecekler bu dönemde. Bundan önceki dönemlerdeki belediye başkanlarımız da iyi işler yaptılar. Ama Mustafa İduğ bunun üstüne 2-3 taş daha koyacak. Dürüstlüğünü, çalışkanlığını biliyoruz” dedi.

Birliğin enerjisi

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “Benim en büyük avantajım sizler olacaksınız” diyerek, “Burada büyük bir danışma kurulu var. EBSO Meclisi İzmir’in parlamentosu, İTO da aynı şekilde. Böyle bir danışma kurulu kimde var ki? Birlikteliği sağladığımız anda sinerji otomatik olarak ortaya çıkacak” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan Bornova’ya bir şube açmalarını istedi. İduğ, EBSO Şubesi’nin açılması konusunda Bornova Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını söylerken Yorgancılar da bu konuda gerekli hazırlıkların yapılması için anında ilgililere talimatını verdi. Nitelikli elaman yetiştirme konusunda da birlikte çalışma kararı alındı.

Kadınlar ve eğitime özel önem

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, EBSO heyetiyle yaptığı görüşmede ilçede yaşayanlara müjde olacak projeler hakkında da bilgi verdi. Kadınların iş hayatına katılmalarının önemine dikkat çeken İduğ, onları desteklemek üzere kreş ve oyun merkezlerini hayata geçireceklerini, kadın üretim kooperatifini başlatacaklarını bildirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ın Sanayi 4.0 için Eğitim 4.0 söylemine de atıfta bulunan Mustafa İduğ, “Üniversite sınavında 40 matematik sorusunun iki tanesini yapabilen bir gençlik var. Akıllı fabrikalar dönemi başlıyor. Ama bu fabrikaların kullandığı teknolojiyi kullanacak nitelikte insan yok. Bu gençliğin mutlaka eğitim konusunda öne çıkması lazım. BELGEM dershanemizi büyütüp olanaklarını geliştireceğiz, dershanemiz aracılığıyla arka sokaklardaki çocuklarımızın eğitimlerine katkı koyacağız” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı İduğ, hizmette verimlilik için kaymakamlık, belediye ve emniyet müdürlüğünü içine alan entegre bir hizmet binasını hayata geçirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.