BATUR’A EBSO’DAN TEBRİK ZİYARETİ

15.04.2019, Pazartesi

Batur’a EBSO’dan tebrik ziyareti

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte 31 Mart’taki yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur’u ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Belediye başkanlarının, seçildikten sonra belediyeyi tanımaları ve işe nereden başlayacaklarını tespit etmeleri, bir süre kaybı oluşturuyor. Abdül başkanın böyle bir sorunu yok” dedi.

Batur’un tecrübeli ve belediyeciliğe hakim bir kişi olduğuna işaret eden Ender Yorgancılar, aralarında yıllara dayanan bir dostluk bulunduğunu da vurgularken, “Konak Belediye Başkanı olarak seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Her zaman yanındayız. Biz Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak belediyelerle her zaman iş birliği içerisinde ve iç içe olduk. Konak’taki çalışmalarda da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

En önemli çalışmamız kentsel dönüşüm olacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, “Konak için yapacak çok işimiz var” dedi.

Seçim sürecinde kendisinin de EBSO’yu ziyaret ederek projelerini paylaştığını hatırlatan Batur, “Narlıdere’de 20 yıllık belediyecilik tecrübemizden sonra yeni bir heyecanla Konak’ta hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihi değer ve misyonu olan mahalleler dışında eski binalar çok. Ayakları yere basan planlamalarla, vatandaşlarımızı asla mağdur olmayacağı kentsel dönüşüm için gerekli tespitleri yaparak süratle çalışmalara başlayacağız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Batur, Kemeraltı, Basmane, Agora ve bu tarihi bölgelerdeki değerlerin ortaya çıkarılmasına da öncelik vereceklerini, TARKEM ile işbirliği içinde hareket edeceklerini belirtirken, “Kemeraltı, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildiğinde biz de yerel yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Daha güzel işleri gerçekleştirebilmek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile omuz omuza çalışacağız” ifadelerini kullandı.