ALİAĞA’DA PROJELERE DEVAM

11.04.2019, Perşembe

Aliağa’da projelere devam

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aliağa’da belediye başkanlığına yeniden seçilen Serkan Acar’a kutlama ziyaretinde bulundu. Acar’a “hayırlı olsun” dileklerini ileten Yorgancılar, “Deneyimli Başkana yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum. Aliağa OSB’mizin de bulunduğu ilçede sanayiciyi ilgilendiren projelerde, aktivitelerde EBSO olarak belediyemizle birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Aliağa Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Serkan Acar da, ilçedeki yenilikler ve gelişmelere ilişkin paylaşımlarda bulundu. Aliağa’nın sanayi ve limanlar açısından Türkiye’de önemli bir yere geldiğine dikkat çeken Acar, “Petkim, Star Rafinerisi’nden sonra ikinci bir petrokimya tesisi kuracağını açıkladı. Tüpraş kapasite artırımı planlıyor. Aliağa OSB’de yatırımlar hızlı bir şekilde ilerliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak Meslek ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin temeli atıldı. Almanya standartlarına göre hazırlanan hastanede teşhis ve tedavi ünitelerinin yanı sıra ciddi bir Ar-Ge merkezi olacak. Ege Üniversitesi bir kampüs kurma kararı aldı. Çandarlı’ya kadar gidecek otoyolun açılışı 9 Eylül’de yapılacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 2 yıla kadar İzban’ın Bergama’ya kadar uzanacağı sözünü verdi. Bu hat aynı zamanda Aliağa OSB’yi de rahatlatacak. Gemi söküm sektöründe de Avrupa’da tekiz. Kentimize değer katmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.