AK PARTİ İZMİR İL YÖNETİMİ’NDEN EBSO’YA ZİYARET

23.09.2019, Pazartesi

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve il yönetim kurulu üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. AK Parti heyetinin ziyaretinde EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Gökçüoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez de hazır bulundu.

Sürekli ve beraberindeki heyete İzmir ve Türkiye ekonomisinin genel durumuna ilişkin bir sunum yapan Başkan Yorgancılar, benzer bir sunumu geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptıklarını ve pek çok sorunun çözümü konuda benzer görüşte olduklarını görmekten memnun olduğunu ifade etti. Yorgancılar, “Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığımız sunumda da ifade ettiğimiz şuydu; öncelikle mevcut hastalığa doğru teşhis koymak gerekiyor. Ancak ondan sonra doğru tedaviyi uygulayabiliriz. Kendi açımızdan teşhis ve tedavi önerilerimizi sunduk ve büyük oranda benzer görüşlerde olduğumuzu da gördük” diye konuştu.

Türkiye’nin son dönemde ulaşım altyapını büyük oranda geliştirdiğini dile getiren Yorgancılar, otoyol çevresinde bulunan bölgelerde kalkınmanın daha hızlı ilerlediğini söyledi. Otoyol akslarında bulunan üniversitelerin, bu bölgede güçlü olan sektörlere göre ihtisaslaşması gerektiğini vurgulayan Yorgancılar, şöyle konuştu:

“Bilgiyi üreten üniversitelerin ihtisaslaştırılması gerekiyor. Bunu da bölgeye göre yapmak durumundayız. Türkiye olarak bizim Edirne’den başlayan ve ülke çapında giderek gelişen bir otoyol ağımız var. Son olarak İstanbul ile İzmir arasındaki otoyol hizmet vermeye başladı. Dünyadaki ekonomilere baktığımızda otoyolların çevresindeki ilerleme ve değişimin çok daha hızlı gerçekleştiğini görüyoruz. Bölgesel olarak hangi sektörler yoğunluktaysa oradaki üniversiteleri o doğrultuda ihtisaslaştırıp, oradaki sanayicilerimizin bu üniversitelerden bilgi anlamında yararlanmasını sağlamamız gerekiyor. Bu çok uzun vadeli bir iş; ancak bugün başlarsak 20 sene içinde verim almaya başlayabiliriz. Benzer biçimde turizm koridorunu da bu doğrultuda şekillendirmemiz gerekiyor. Turizm konusunda dışa bağımlılığımızın sıfır olması da ciddi bir avantaj.”

Yorgancılar, sanayicilerin Ankara ile İzmir arasındaki uçuşların daha sık olması yönündeki taleplerini ve AK Partili yetkilileri Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın etkinliklerinde daha sık görmeyi beklediklerini de Sürekli’ye iletti.

EBSO’nun faaliyetleri ve sanayi sorunları ile ekonomik değerlendirmelerine ilişkin yapılan sunumdan memnuniyetini dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise “Sayın Yorgancılar, bilgi ve öngörülerini daima paylaşan, ortak akla inanan, örnek bir temsilci. Mesleki eğitimden, üniversitelerin ihtisaslaşması gereğine kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk. 'Ekonomiye küresel bakış' başlıklı sunumu ile ortaya koyduğu perspektifi ve önerilerini de mutlaka değerlendirecek ve üst kadrolarımızla paylaşacağız. Vergi yönetimini güçlendirmek, vergi tabanını genişletmek, yatırım ve istihdamı artırmak amacıyla kurumlar vergisini düşürmek için vergi kanununda kapsamlı bir dönüşüme başlamak üzereyiz. Ege Bölgesi Sanayi Odası ile sıcak gündemi, gelişmeleri değerlendirmeye, İzmir'imiz, bölgemiz ve ülkemiz için birlikte üretmeye devam edeceğiz” dedi.