TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ VİZYONU "YERLİ EKİPMAN ÜRETİMİ" ODAĞINDA EBSO'DA KONUŞULACAK

31.10.2016, Pazartesi

Enerji ve enerji ham maddesi ithalatının cari açıkta 2015 yılındaki %88’lik,
2016 ilk altı ayındaki %89’luk payı ile enerjide olan dışa bağımlılığımız;
sürdürülebilir kalkınma, rekabetçi ve güçlü bir ülke ekonomisinin inşa edilmesi hedefinin önünde büyük engel oluşturmaktadır. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2023 Vizyonu”nda, ülkemizin kurulu gücünün 100.000 MW’a ulaşması ve bu gücün en az yüzde 30’unun yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi hedeflenmektedir.

Stratejik önceliği olan yenilenebilir enerji sektöründe ihtiyaç duyulan ekipman, komponent ve hammaddelerin Türkiye'de  üretimi konusunda mevcut politikalar, teşvikler ve yürütülen çalışmaları gündeme getirmek amacıyla, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, DEİK Enerji İş Konseyi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) işbirliği ile "TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ VİZYONU: YERLİ EKİPMAN ÜRETİMİ PANELİ"nin 9 Kasım 2016 tarihinde EBSO ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Söz konusu etkinlik ücretsiz olup, katılımcı kayıtları http://etkinlik.ebso.org.tr/ linkinden yapılmaktadır.

Konuyu bilginize sunarım.

Ayrıntılı bilgi için;