KAREKODLU ÇEK UYGULAMASI VE ÇEK KANUNU'NDAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

27.03.2017, Pazartesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası

Araştırma Müdürlüğü

24.03.2017/19728467-51.5-E.3533

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu işbirliğinde hayata geçirilmiş olan “Karekodlu Çek” uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında 01.01.2017 tarihinde zorunlu hale getirilmiştir.

Bu çerçevede, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ender YORGANCILAR'ın açılış konuşmaları, Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sn. Kasım AKDENİZ'in detaylı sunumuyla,  31 Mart 2017 Cuma günü, 13.30-16.00 saatleri arasında Odamız Meclis Salonu'nda, iç piyasaya şeffaflık kazandırması ve karşılıksız çek sayısının azaltılması yönünde önemli bir uygulama olan, Karekodlu Çek Uygulaması ve Çek Kanunu'ndaki Son Değişiklikler Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecektir.

Katılımınızın yararlı olacağı değerlendirilen toplantıya, 30 Mart 2017 Perşembe gününe kadar, http://etkinlik.ebso.org.tr/ linki üzerinden kayıt yaptırılması önem arz etmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Telefon: 455 29 14-17