İSRAİL TARIM TEKNOLOJİLERİ VE AGRITECH 2015 FUARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

16.03.2015, Pazartesi

Odamız ve İsrail İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde, 09 Mart 2015 Pazartesi günü 10.00-12.30 saatleri arasında İsrail’de Tarım Teknolojileri Konusundaki Son Gelişmeler ve Agritech 2015 Fuarı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıya , İsrail İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi  Sn. Joseph Abraham ve BARD ( USA-Israel Binational Agricultural Research and Development Fund – ABD-İsrail Tarım Araştırma Geliştirme Fonu ) Orta Doğu Bölümü, Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Abed Gera konuşmacı olarak katılım göstermiştir.

Toplantı, Odamız Yönetim Kurulu üyesi Sn. Haluk Tezcan'ın açılış konuşması ile başlamıştır. Sn. Tezcan, İsrail'in özellikle tarım teknolojileri alanında dünyada önde gelen bir ülke olduğunu ve Türkiye'nin de İsrail'in bu konudaki deneyiminden yararlanması gerektiğini ifade etmiştir.

Sn. Joseph Abraham, İsrail Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler hakkında bir sunum yapmıştır. Sn. Abraham ayrıca 20-30 Nisan 2015 tarihleri arasında İsrail'de düzenlenecek olan "AGRITECH - Uluslararası Tarım Teknolojileri Fuarı" hakkında toplantıya katılan firmalara bilgi vermiş ve firmalarımızı söz konusu fuara davet etmiştir.

Sn. Abraham'dan sonra söz alan Sn. Gera ise İsrail tarım teknolojileri ve tarıma yönelik uygulamar konusunda katılımcılara önemli bilgiler vermiş ve İsrail ile Türkiye'nin özellikle tarım alanında işbirliği yapması gerektiğinin altını çizmiştir.