EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI OTOMOTİV YAN SANAYİ MESLEK KOMİTESİ, WİLLİ GAULE BAŞKANLIĞINDAKİ ALMANYA TORNACILAR DERNEĞİ’Nİ KONUK ETTİ.

30.03.2015, Pazartesi

İzmir yatırım için doğru yer

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir’in imalat sanayine yönelik olarak yatırım ve işbirliği yapılabilecek ideal bir kent olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Otomotiv Yan Sanayi Meslek Komitesi, Willi Gaule başkanlığındaki Almanya Tornacılar Derneği’ni konuk etti. Sektörel anlamda yeni bir işbirliği ortamının köprülerini kuran toplantının açılış konuşmasını yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, Almanya’yı ve Alman insanının titiz, çalışkan yapısını çok önemsediklerini söyledi. EBSO’nun Almanya’ya yaptığı teknik ziyaretler ve Oda’da ağırladıkları heyetlerde edindikleri dostluklarda bunu yakından gördüklerini ifade eden Gökçüoğlu, “Gerek ticaret gerekse sosyo kültürel birlikteliği birbirine çok yakın iki ülke vatandaşları olarak ilişkilerimizin derinleştirilmesi ve geliştirilmesi iki tarafın da kazancı olacaktır” dedi.

Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’in bölgesel ve ulusal çerçevede ön plana çıkardığı sektörleri, güçlü sanayi altyapısı, gelişime açık vizyoner yapısıyla ikinci büyük ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Gökçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yabancı sermaye kültürünün çok geliştiği İzmir’de dev firmalara ev sahipliği yapıyoruz. Dr. Oetker’den Hugo Boss’a, Krone’dan ZF Lemforder’e kadar 500 civarında Alman firması üretim için İzmir’i tercih etti. İzmir’i ziyaret eden turistler arasında ilk sırayı Almanlar alıyor. Yabancı sermayeli firmaların en çok tercih ettiği 3 sanayi şehri içinde İzmir’e gelen firmaların yüzde 21’i, İstanbul’a gelenlerin yüzde 14’ü, Ankara’ya gelenlerin yüzde 13’ü imalat sanayinde yer alıyor. Dünyada 200’ün üzerinde ülkeye ihracat yapan İzmir, Almanya ile net ihracatçı konumunda ve 2.2 milyar dolarlık aşan dış ticaret hacmini her yıl artırarak sürdürüyor. Şu an çok doğru bir yerde bulunuyorsunuz.”

İbrahim Gökçüoğlu, ABD’deki Brookings Enstitü’nün 200 metropol ekonomi listesinde İzmir’in 2000-2001 döneminde 60’ncı sıradayken 2013-2014 döneminde 2’nci sıraya çıktığını vurguladı. İzmir’in kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımı imkanlarıyla lojistik merkez konumuna da dikkat çeken Gökçüoğlu, “Sizleri organize sanayi bölgelerimizin ve serbest bölgelerimizin imkanlarından yararlanmaya davet ediyoruz. Ortak projelerle güzel işbirliklerine imza atmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

EBSO Meclis Üyesi Özer Küçükgöl, geçtiğimiz günlerde Almanya’ya yaptıkları sektörel ziyarette Almanya Tornacılar Derneği’nin Türkiye’ye yönelik iş ve inceleme gezisinden haberdar olduklarını, genellikle İstanbul ve Bursa’yı tercih eden derneği İzmir’e davet ederek otomotiv yan sanayi ile talaşlı imalat sanayinin ulaştığı noktayı paylaşmak istediklerini söyledi. Küçükgöl, yapılacak tanıtım ve görüşmelerden gelecek için başarılı işbirlikleri çıkmasını diledi.

Almanya Tornacılar Derneği Başkanı Gaulle da, İzmir’e 20 kişilik bir heyetle geldiklerini belirtirken derneğin çalışmaları hakkında İzmirli sanayicileri bilgilendirdi. Dernek üyesi Alman sanayiciler de kendilerini tek tek tanıtarak faaliyet sahaları ve işbirliği yapmak istedikleri konuları İzmirli sanayicilerle paylaştı.

ALMANYA TORNACILAR DERNEĞİ ÜYESİ FİRMALARIN BİLGİLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.