CAZİBE MERKEZLERİ İZMİR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Araştırma Müdürlüğü

09.02.2017/19728467-51.99-1722

ÖNEMLİ VE SÜRELİDİR

Az Gelişmiş Bölgeler İçin Yatırım Destek Programının kapsamı 11 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de şu şekilde açıklanmıştır:

“İmalat sanayi ile çağrı merkezi ve veri merkezi yeni yatırım projeleri ile imalat sanayinde yer alan yarım kalmış ya da yatırımları tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle, işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için sağlanacak yatırım ve işletme dönemi desteklerini kapsamaktadır”

CAZİBE MERKEZLERİ olarak tanımlanan program az gelişmiş 23 il için geçerli olup, finansman desteği Kalkınma Bankası tarafından karşılanacaktır. Programa resmi başvuru 24 Ocak 2017 tarihi itibariyle başlamıştır. Kalkınma Bankası web sayfasında başvuru ile ilgili gerekli bilgi ve belgeler yer almaktadır.

Program kapsamında uygulanacak destekler; Danışmanlık Hizmeti Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi Desteği, Bina Yapımı Desteği, Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği, Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği, Üretim Tesisi Taşıma Desteği, Çağrı Merkezi Yatırım Desteği, Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Desteğinden oluşmaktadır.

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından Cazibe Merkezleri Programı İzmir Bilgilendirme Toplantısı Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Bankası temsilcilerinin katılımları ile 13 Şubat 2017 Pazartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında Odamız Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Kaydınızı  http://etkinlik.ebso.org.tr/  linkinden yaparak, ücretsiz olan söz konusu toplantıdan faydalanmanız hususunu bilgilerinize rica ederim.

Telefon: 455 29 14-17