BAVYERA HEYETİ ENERJİ SEKTÖRÜ YUVARLAK MASA GÖRÜŞMESİ (ALMAN-TÜRK TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞBİRLİĞİ İLE)

15.03.2013, Cuma

BAVYERA HEYETİ İLE ENERJİ SEKTÖRÜ BULUŞMASI

Bavyera ekonomi Bakanı’nın Odamızı ziyareti ile eş zamanlı olarak, Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile enerji sektörü yuvarlak masa görüşmeleri Swiss Otel’de organize edildi.

Düzenlenen toplantıda Almanya’nın Bavyera bölgesinde ve İzmir’de enerji sektöründe (rüzgar, güneş, biyokütle, enerji dağıtımı, vs) faaliyet gösteren firmalar ile İzmir’de deneyimli sektör temsilcileri bir araya geldi.

Moderatörlüğü Yenilenebilir Alt Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Salih Ertan’ın üstlendiği toplantıda Türkiye’deki enerji sektörü üzerinde bir değerlendirme yapıldı ve işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Toplamda 40 kişilik bir katılım ile gerçekleşen etkinlik bünyesinde tüm katılımcılar birbirleri ile tanışmak için fırsat buldu.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerin sonucunda, yenilenebilir Enerji kaynaklarından üretilen enerjinin şebekeye bağlanmasında yaşanan alt yapı sorunları sebebi ile; kısa vadede üretildiği yerde tüketilen, 500 kW-1.000 kW kapasiteli yatırımların üzerinde durulabileceği belirtildi. Aynı zamanda Almanya’daki firmaların Türkiye’ye gelirken teknolojinin yanı sıra finansman modellerini de içeren çözüm önerileri ile gelmelerinin önemi dile getirildi. Türkiye’de nitelikli işgücünün olduğunun vurgulandığı toplantıda, İzmir’in öncelikli sektörü olan yenilenebilir enerji konusunda yatırım yapmak isteyen kurumlara İzmir Kalkınma Ajansı’nın destek olduğu belirtildi.