TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ KAN İHTİYACI HK.

03.06.2020, Çarşamba

Sayın Üyemiz;

Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Kan Merkezi’nden Odamıza gelen yazıda;

Türkiye Kızılay Derneğinin 2005 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı adına ve gözetiminde Güvenli Kan Temini Programını yürümekte olduğu, Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezinin üstlenmiş olduğu 94 hastanenin tüm kan ihtiyacını karşılamak için faaliyetlerinin COVID-19 salgınına yönelik üst düzey önleyici tedbirleri alarak devam ettiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, COVID-19 salgını nedeniyle kritik günler yaşanan bu süreçte kan bağışında yaşanan ciddi azalmalar nedeniyle kan stoklarının ilk defa bittiği, talasemi, lösemi, kanser ve diyaliz vb. hastalarının düzeni olarak kan ihtiyaçlarının devam etmekte olduğu, kan ihtiyacının karşılanamadığı ve 15 yıl sonra ilk defa hasta yakınlarının bağışçı aramak zorunda kaldığı belirtilmektedir.

Bu sebeple, hastaları mağdur etmemek için yardımsever vatandaşlar kan bağışı yapmaya davet edilmekte, bu zor günleri birlikte atlatmak için gezici kan bağışı ekiplerine ya da sabit kan alma birimlerine başvurulabileceği, kan alma birimlerinin bilgilerine Türkiye Kızılay Derneği sosyal medya hesaplarından ve www.kanver.org sitesinden ulaşılabilmekte oluğu bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,