TOBB / VENEZUELA'DA YATIRIM İMKANLARI

24.05.2019, Cuma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan Odamıza gelen yazıda;

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Karakas Ticaret Müşavirliğimizin ilgili yazılarına atfen, Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Sn.Yomana Koteich ile bir görüşme gerçekleştirildiği, yapılan görüşmede Sn. Koteich’in, Türkiye başta olmak üzere, dost ülkelerin ekonomik işbirliği katkılarını daha da artırmalarının beklenildiği, bu işbirliği karşılığında kendilerinin de her zamankinden daha fazla teşvik ve fırsatlar sağlayacakları bildirilmektedir.

Yazıda devamla, tarım-gıda , otomotiv, ormancılık, turizm ve tekstil başta olmak üzere öncelikli alanları belirledikleri, bu alanlarda Türk yatırımcılarla her türlü pazarlığa açık oldukları, firmalarımızın her bir talebi ile bizzat ilgilenileceği ve üretimini durdurarak Venezuela’yı terk eden Goodyear firmasının fabrikasının Petlas ya da başka bir Türk firmasına verilebileceği, büyük yatırımlarla yenilenmesine rağmen yeterince gemi trafiği sağlayamayan La Guaira Limanı'nda tamamen Türkiye’nin kontrolünde ve yönetiminde özel bir bölge tahsis edebileceği ,başta tekstil sektöründe olmak üzere atıl durumda olan bazı fabrikaların Türk firmalarına devredebileceği, Türkiye’ye özel turizm bölgeleri  ve/veya   oteller  tahsis edilebileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.