TOBB / SUDAN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI

26.11.2019, Salı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda,

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın yazısına atıfla, 2019 yılı Ağustos ayından bu yana Sudan genelini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle, özellikle Nil Havzasında bulunan bölgelerde meydana gelen sel ve su baskınları sebebiyle yüzbinlerce insanın can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunduğu ifade edilmektedir.
Bu kapsamda, Sudan'daki krizi teskin etmek amacıyla Sudan İnsani Yardım Kampanyası’nın başlatıldığı bildirilmektedir.

23 Ekim 2019 tarih 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile başlatılan Sudan İnsani Yardım Kampanyası hakkında detaylı bilgi ve banka hesap bilgileri https://www.afad.gov.tr/sudan-yardim-kampanyasi bağlantısında yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarım.