TOBB/ SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI- GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ

05.11.18

59869387-10.7.2-E.11681

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kaynaklarımızı korumak, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla “Sıfır Atık Projesi”nin hazırlanarak 2017 yılında başlatıldığı ve bütün Türkiye’de aşamalı olarak 2023 yılına kadar uygulamaya geçilmesi hedefi ile çalışmalar yürütüldüğü belirtilmektedir.

Sıfır Atık uygulamalarının, belirli esaslar ve kriterler doğrultusunda yaygınlaştırılarak geliştirilmesi için “Sıfır Atık Yönetmeliği Taslağı”nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandığı ifade edilmektedir.

Söz konusu Yönetmelik Taslağı, https://tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2690&lst=DuyurularListesi linkinde yer almaktadır. Taslak yönetmelik hakkındaki görüş ve önerilerinizin aynı linkte yer alan “Görüş Bildirme Formu”na işlenmiş olarak, 14.11.2018 günü mesai bitimine kadar Odamız Sanayi Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerektiği hususunu bilgilerinize sunarım.

İLETİŞİM:

Sanayi Müdürlüğü