TOBB / RUSYA FEDERASYONU SVERDLOVSK BÖLGESİ BAŞKAN YARDIMCISININ ZİYARETİ KAPSAMINDA SEMİNER

05.03.2019, Salı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan Odamıza gelen yazıda,

Birliğimiz ve Rusya Federasyonu (RF) Ticaret Mümessilliği işbirliğinde, 12 Mart 2019 Salı günü, saat 16:00’da TOBB İkiz Kuleler’de, RF Sverdlovsk Bölgesi Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Orlov’un ziyareti kapsamında, Sverdlovsk Bölgesi’ni ve bölgedeki yatırım fırsatlarını tanıtacak bir seminer gerçekleştirileceği; söz konusu etkinlikte Sverdlovsk Bölgesi’nin tanıtımının yanı sıra, 8-11 Temmuz 2019’da Ekaterinburg’da düzenlenecek ve Türkiye’nin partner ülke olarak yer alacağı Uluslararası Sanayi Fuarı (INNOPROM) hakkında bilgiler verileceği bildirilmektedir.

Sverdlovsk Bölgesi RF’de büyük bir sanayi bölgesi olmakla birlikte, RF’nin sosyal ve ekonomik performans bakımından ilk 10 bölgesi arasında yer almaktadır. Bölgenin ekonomisi madencilik, metalurji ve makine inşa sanayisinden oluşmaktadır. Bölgenin başkenti Ekaterinburg, 1,4 milyonu nüfusu ile RF nin 4. en büyük şehridir. Bölgenin milli hasılasının en büyük 4 kalemi, sanayi %30,5; toptan ticaret %18,8; gayrimenkul işlemleri %11,6 ve ulaşım/iletişim sektörü %8,7 şeklindedir. Bölgede ayrıca Boeing, Siemens, TOS, EMCO, OKUMA gibi önemli yabancı firmaların yatırımları bulunmaktadır.

Seminere ilişkin program, Rus heyet listesi, Sverdlovsk Bölgesi bilgi notu, heyet listesi, taslak program ile katılım formu, TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları–Ülke Duyuruları-Rusya" bölümünde yer almaktadır. Katılım formlarının 8 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar TOBB’a e-posta yoluyla (kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarım.