TOBB / BRUNEI YATIRIM İMKANI

09.01.2020, Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda,

T.C.Dışişleri Bakanlığı'nın ilgili yazısı ile, Brunei Darüsselam Büyükelçiliğinden alınan, Darusselam Enterprise (DARe) tarafından hazırlanan ilana atfen, Türk yatırımcılarının Brunei’de kurulan Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi’nde faaliyet göstermek üzere davet edildiği ve söz konusu davete ilişkin başvuru yapabilmek için rfp@dare.gov.bn e-posta adresine “EOI-The Investment and Development of Terunjing Free Trade Zone ” (Reference Number: EOI 19 14 00) konu başlığıyla bir mail atılabileceği ve ardından 13 Şubat 2020 tarihinde yerel saatle sabah 10:00’a kadar Niyet Beyanı’nın iletilebileceği kaydedilmektedir.

Yazıda devamla,  Brunei Hükümetinin ülkenin ekonomik yapısını çeşitlendirebilmek amacıyla enerji (petrol, doğalgaz, petrokimya), imalat (ilaç, kozmetik, tıbbi malzeme), gıda, bilgi-iletişim teknolojileri ve hizmet (restorasyon, denizcilik-marina, atık yönetimi, eğitim, sağlık) sektörlerine öncelik verdiği, fakat diğer sektörlerden yapılacak yatırımları da değerlendirecekleri belirtilmektedir.

Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi’nin ilanının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebilmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.