TOBB / ASYA PASİFİK EKONOMİ ZİRVESİ

10.08.2018, Cuma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan Odamıza gelen yazıda,

TOBB ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) işbirliğinde, ülkemiz ve Asya-Pasifik ülkeleri iş çevrelerini bir araya getirecek “Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi”nin İstanbul’da düzenleneceği, 23-24 Kasım 2018 tarihlerinde “Asya: Sınırları Genişletmek” temalı Zirve’nin, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek etkinliğe siyasiler, üst düzey uluslararası örgüt temsilcileri, üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinden oluşan geniş bir katılım öngörülmektedir. Etkinliğin ülkemiz tanıtımına katkı sağlaması yanında, ülkemiz iş dünyası ile Asya-Pasifik ülkeleri iş dünyasını bir araya getirerek geleceğe dönük işbirliği imkânlarına ortam sağlayacaktır.

Dünya ekonomisinin geleceği ile ilgili yapılan tüm değerlendirmeler, 21. Yüzyılın bir “Pasifik Yüzyılı” olacağına işaret etmektedir. Zaten, iktisadi gelişmeler, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Uzak Asya’ya kaydığını göstermektedir. 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazarın bulunduğu Asya-Pasifik bölgesinin büyüme hızı, son 5 yılda ortalama %6 düzeyinde gerçekleşmiştir. Asya Pasifik ülkeleri, önemli miktarda yatırımları çekmesinin yanı sıra, yatırım ihraç eden ülkeleri de içerisinde bulundurmaktadır.

TOBB’un üyesi bulunduğu, Asya Pasifik Bölgesinin özel teşebbüsünü temsil eden, Asya – Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), ticareti, yatırımları ve iş dünyasının bölgedeki rolünü arttırarak, bölgesel ekonomik büyümeyi sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. CACCI, dünya nüfusunun %40’ını ve dünya ekonomisinin %23’ünü kapsayan Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük iş dünyası örgütüdür. CACCI ülkelerinin, yılda 5 trilyon dolar civarında mal ve hizmet ithalatı gerçekleştirdiği görülmektedir.

Etkinlik hakkında güncel bilgiler, etkinlik programı ve katılım şartlarına ilişkin ayrıntılı bilgi www.cacci2018.org  adresinde yer almaktadır.

Konferansa katılım için kayıt işlemleri, belirtilen web sitesi üzerinden yapılmakta olup, etkinlik katılım ücreti, kişi başı 250,- Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Bilgilerinize sunarım.