MAHİR ELLER PROJESİ KAPSAMINDA MYK BELGESİ ÜCRETSİZ

15.03.2019, Cuma

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) genel koordinasyonunda ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu (Madad Fonu) tarafından desteklenen “Mahir Eller Projesi” Türkiye’de toplam 12 ilde ilgili odalarca, İzmir’de de Odamız tarafından yürütülmektedir.

Ülke çapında 30 bin kişinin mesleki becerisinin belirlenmesi, 15 bin kişinin mesleki yetkinliğinin belgelendirilmesi ve 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenmekte olan söz konusu projeden, hâlihazırda çalışan veya iş arayan vatandaşlarımızın yanı sıra geçici koruma altındaki Suriyeliler de faydalanabilmektedir.

Belirlenen hedef doğrultusunda ilimizde ikamet eden geçici koruma altındaki Suriyeliler ve vatandaşlarımızın, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik sınavlarına girmeleri sağlanacak olup, sınava başvuru ve belgelendirme ücretlerinin tamamı projemiz bütçesinden karşılanacaktır.

Ayrıca işverenlerimizin proje kapsamında mesleki yeterlilikleri belgelendirilmiş kişileri istihdam etmeleri durumunda istihdam ettikleri kişi için asgari brüt ücretin %10’u ve SGK işveren primlerinin tamamı, (en fazla) 6 ay boyunca proje bütçesinden karşılanacaktır. İşverenlerin geçici koruma altındaki Suriyelileri istihdam etmekten doğacak çalışma izni masrafı da yine
proje bütçesinden karşılanacaktır.

Ek’teki “Proje Kapsamında Belgelendirme Sınavı Açılabilecek Yeterlilikler” dosyasında bulunan meslek dallarında hâlihazırda istihdam ettiğiniz çalışanlarınız var ise bu hizmetten yararlanabilmek için kadar https://tr.surveymonkey.com/r/MahirEllerProjesi linki üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgiye www.mahirellerprojesi.com web adresinden ulaşabilir veya Odamız bünyesindeki proje ofisiyle irtibata geçebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarım.

EBSO- Mahir Eller Projesi İrtibat Kişisi:

Seda ARICAN MASLEN - 0 232 455 29 98
Hale ERYILMAZ - 0 232 455 29 84