DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HK.

25.02.2020, Salı

Odamız, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bergama Ticaret Odası, İzmir Valiliği ve Dikili Belediyesi ortaklığında, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Dikili TDİOSB) 07.11.2019 tarihi itibariyle tüzel kişilik kazanarak resmen kurulmuştur.

Dikili TDİOSB ile modern ve teknolojik seralarda, iyi tarım uygulamalarıyla katma değeri yüksek yaş sebze ve meyve üretimi hedeflenmekte, buna bağlı sanayinin gelişmesi ve tarım sanayi entegrasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

3 milyon m2 büyüklüğündeki Dikili TDİOSB’nin, proje sahasında yaklaşık 1,8 milyon m2 modern teknolojik sera alanı, 300.000 m2 ihtisas konusuna uygun sanayi tesislerinin bulunacağı, sanayi parselleri yer alacak olup, yaklaşık 49 adet sera parseli, 35 adet sanayi parseli bulunmaktadır.

Bütün alt yapı hizmetleri bölge yönetimimiz aracılığıyla yapılacak, her parsel başına getirilecek olan alt yapı hizmetleri (yol, atık su, içme ve kullanma suyu, elektrik, telekom, yağmur suyu, ve ısıtma hattı vd.) yatırımcılara hazır halde sunulacak, seraların ısıtması bölgedeki jeotermal enerji kaynakları kullanılarak sağlanacaktır.

Dikili TDİOSB alanında sanayi parseli taleplerinin en az 3.000 m2, üretici sera parseli taleplerinin ise en az 25.000 m2 olması gerekmektedir. Talepler, vergi yükümlülüğü bulunan şahıs veya şirket adına olabilmekte, gerçek kişi başvurularında vergi levhası ve imza beyannamesi, şirket olduğu takdirde imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi fotokopisinin ekte yer alan forma iliştirilmesi gerekmektedir.

Yatırım yapmak isteyenlerin, tercih ettikleri yatırım şekline göre ilgili formları  (sera üretici parseli veya sanayi parseli) doldurup, kaşe ve ıslak imza ile aşağıdaki adrese elden veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Başvurular için nihai son başvuru tarihi 15 Nisan 2020 olup, yeniden talep toplama ilanına çıkılmayacaktır. Daha önce başvuru yapanların ise yeniden talepte bulunmasına gerek bulunmamaktadır.

Bilgilerinize arz ederim.

NOT: Her türlü sorularınız için iletişim bilgileri aşağıda yer alan yetkililere ulaşabilirsiniz.

Ek:1/A TAAHHÜTNAME (Üretici Müteşebbis)

Ek:1/B TAAHHÜTNAME (Sanayici Müteşebbis)

Sunum için tıklayınız.

İrtibat