DEİK / TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ KONSEYİ RESEPSİYONU

11.03.2019, Pazartesi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’in Odamıza göndermiş olduğu yazıda;

Yunanistan ve Türkiye iş dünyasını bir araya getirmek amacıyla, DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi tarafından, Enterprise Greece iş birliği ile 21 Mart 2019 Perşembe günü Selanik’te saat 18:30’da “Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Resepsiyonu” gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

T.C. Selanik Başkonsolosu Sayın Orhan Yalman Okan’ın onurlandırmasıyla gerçekleşecek söz konusu toplantıya, çeşitli sektörlerden Yunan firmalarının ve kurum temsilcilerinin katılımı beklenmekte olup, katılımcı listeleri hakkında bilahare bilgi verilecektir.

Yunanistan, ülkedeki sınırlı üretim nedeniyle ithalata bağımlı bir ülkedir. Fiyat ve kalite gibi faktörler dikkate alınarak uygulanacak rekabetçi politikalarla ihracatçılarımızın pazara her sektörde hitap etmesi imkan dahilindedir. Yunanistan’ın ithalat profili incelendiğinde otomotiv ve yan sanayi, beyaz eşya, televizyon, sağlık ekipmanları, yenilenebilir enerji, tekstil ve konfeksiyon, deri, mobilya, otel ekipmanları, seramik ihracat potansiyeli olan başlıca sektörlerdir.

Şu anda yaklaşık 300 milyon dolarlık Türk yatırımının olduğu Yunanistan’da turizm, tarım, enerji, denizcilik, havacılık, lojistik, inşaat ve yapı malzemeleri, altyapı alanlarında yatırım ve işbirliği fırsatları bulunmaktadır.

Çeşitli sektörlerden Yunan firmalarının katılacağı İş Konseyi Resepsiyonu programı ekte olup, katılım için aşağıda yer alan kayıt formunun 14 Mart 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar doldurulması gerekmektedir.

Kayıt formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/873/12480

Bilgilerinize sunarım.