BANKA EK ÜCRETLER DEĞİŞİKLİĞİ HK.

20.02.2020, Perşembe

10.02.2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile Bankalar arası uygulama birliğinin sağlanmasını teminen bazı ücret kalemlerine sınır getirilmiş ve aynı kategorideki ücret kalemlerinin birleştirilmesiyle ücret listesi daha da sadeleştirilerek, 20 kalemden 16 kaleme indirilmiştir.

Bu kapsamda;

1. Yönetmelik ile belirlenen finansal tüketiciden alınabilecek bireysel ürün ve hizmetlere ilişkin ücretlerde yıllık artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu’nca bir önceki yılsonu itibarıyla açıklanan yıllık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) artış oranı ile
  2. Nakit avans kullanılması durumunda tahsil edilebilecek ücret, avans tutarının yüzde biri ile
  3. Kayıp, çalıntı ve benzeri nedenler dolayısıyla yılda iki adetten sonraki kart yenileme durumlarında alınabilecek ücret, kart maliyeti ile
  4. EFT işlemlerinden alınabilecek ücretler, işlem tutarına ilişkin belirlenen limitler ve kanallar bazında aşağıdaki tutarlarla sınırlandırılmıştır:

0-1.000

1.000 - 50.000 TL

50.000 TL üzeri

Mobil

İnternet

Düzenli ödeme

ATM

5 TL

50 TL

Şube/Diğer

5 TL

10 TL

100 TL

1 Mart 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek söz konusu düzenlemelerin, reel sektörümüzün üstündeki yükleri bir nebze de olsa azaltmasını, düşük ücretli finans temini ile birlikte yatırım ve üretim kararlarınızda etkili olmasını diler, konuyu bilgilerinize sunarım.

Ender YORGANCILAR

Ek : 10.02.2020 tarih ve 31035 sayılı Resmi Gazete