2020 NEFES KREDİSİ

28.05.2020, Perşembe

2020 Nefes Kredisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliği ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile Denizbank arasında imzalanan protokol ile  hayata geçirilmiştir.  Üyelerimiz tüm Denizbank şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir. İlerleyen haftalarda kamu bankalarının da projeye dahil olması planlanmaktadır.

2020 Nefes Kredisi'ne ilişkin detaylar şöyledir:

1. Azami Kredi Tutarları

• 3 milyon TL ve altı cirosu olan işletmeler en fazla 50.000 TL,
  • 3 milyon TL - 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler ise en fazla 100.000 TL kredi kullanabileceklerdir.

2. Faiz Oranı

Kredinin brüt faiz oranı yıllık %7,50’ dir.

3. Kredi Vadesi

Kredi vadesi  2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere en fazla 20 ay olacaktır.

4. Komisyon Oranları

Nefes kredisi kapsamında KGF Kefalet ve banka komisyonu  olmak üzere 2 tip komisyon vardır:

• KGF komisyonu, bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının binde 7.5’u olarak uygulanır. (50.000TL için 300TL, 100.000 TL için 600 TL)
  • Banka komisyonu, kredi tutarının binde 3’ü olarak uygulanır ( 50.000TL için 150TL, 100.000TL için 300TL)

5. Maddi Teminat

Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Maddi teminat, ancak şahıs işletmelerinde kefil olmaması durumunda, müşteri talebine göre söz konusudur.

6. Kredi Başvurusu

Üyelerimizbankaya talepte bulunmak için öncelikle Odamızdan " Nefes Kredisi Başvurusu İçindir”  açıklamalı faaliyet belgesi (Oda sicil sureti) alacaklardır.Başvurular ebso.org.tr web sayfamızdan aşağıdaki linki tıklayarak online olarak yapılacaktır:

Kredi müracaatlarının değerlendirilmesi ilgili banka tarafından yapılmaktadır. Odamızın kredi onayı veya referans verme durumu yoktur.

Nefes Kredisinin ülkemize ve üyelerimize hayırlı olması dileğiyle, bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla